Kerhotoiminta

SYKSYN 2019 KERHOTOIMINTA

 

Ilmoittautumiset syksyn 2019 kerhoihin on nyt avattu!

Ilmoittautuminen tehdään Holvi-verkkokaupassa: https://holvi.com/shop/fg7HcG/ 

 

Jos olet oikeutettu jäsenalennukseen, käytä alennuskoodia JASENALE25 (huom. koodissa ei ole ääkkösiä!). Pidä pankkitunnukset mukana, sillä kerhomaksut laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova.
Tarkemmat toimitusehtomme löydät Holvista: https://holvi.com/shop/fg7HcG/terms_and_conditions/
 

MLL:n vakuutus kattaa kerhoihin osallistuvat lapset. Kerhoihin osallistuvilla aikuisilla olisi hyvä olla oma tapaturmavakuutus.

 

Kerhokausi alkaa viikolla 36 (2.9.->) ja ryhmät kokoontuvat 12 kertaa, ellei toisin mainita.

Viikolla 42 ei ole kerhotoimintaa (syyslomaviikko 14.-18.10.2019)

 

Pyrimme pitämään kerhomaksut edullisina. Mikäli perheesi kuitenkin tarvitsee avustusta osallistumismaksun kattamiseen, suosittelemme ottamaan yhteyttä sosiaalivirastoon tai lähiseurakunnan diakoniaan. Näiltä tahoilta on hyvä mahdollisuus saada avustusta.

 

Haluatko liittyä yhdistyksemme jäseneksi? Jäsenyys kannattaa!

Perheen kaikki lapset saavat kustakin kurssista 25 euron alennuksen huoltajan ollessa MLL Pasilan jäsen. 
Jos siis vaikkapa kaksi lastasi käyvät sekä keväällä että syksyllä jossakin kerhoistamme, saat jäsenalennusta kerhomaksuista 4x25e=100e! 

Jos liityt jäseneksi joulukuussa, et maksa kyseisen vuoden jäsenmaksua. Voit siis huoletta liittyä jäseneksi kerhoilmoittautumisten yhteydessä! Ei haittaa, vaikka et ehtisi saada jäsennumeroa ennen ilmoittautumista. Voit ilmoittaa jäsennumerosi kerhovastaavalle myös jälkikäteen. 

Jäsenmaksut:

Aikuinen: 27€ / vuosi

Lapset 15-17v: 13,50€ / vuosi
Lapset alle 15 v: ilmainen

Jäseneksi liityt helposti nettilomakkeella:
https://liityjaseneksi.mll.fi/

 

 

 

MUSKARI SYKSYLLÄ 2019

Maanantaisin Päiväkoti Hertan tiloissa, Leankatu 6, 00240 Helsinki
 

Toiminta aloitetaan 2.9.2019. Yhteensä kerhokertoja on 12. Lukukauden viimeinen kerta on 25.11.2019. Koulujen syyslomalla ei ole muskaria. 

Vauvamuskari (alle 1-vuotiaille) tarjoaa vauvalle ensimmäisen kokemuksen aktiivisesta musiikin kuuntelemisesta ja tuottamisesta. Musiikkituokiossa yhdistyvät laulu, liike, tanssi ja vanhemman turvallinen syli. klo 16.45-17.15 (kesto 30 minuuttia)

Minitaaperomuskarissa (1-2 -vuotiaat)
 kävelevät minitaaperot ja vanhemmat laulavat ja leikkivät yhdessä. Musiikkituokiossa tutustutaan soittimiin ja musiikkiliikuntaan. klo 17.15-17.45 (kesto 30 minuuttia)

Taaperomuskarissa (3-4 -vuotiaat) lapset ja vanhemmat laulavat ja leikkivät yhdessä. Musiikkituokiossa tutustutaan soittimiin ja musiikkiliikuntaan. klo 17.45-18.15 (kesto 30 minuuttia)

Tenavaryhmässä (4-5 -vuotiaat) musisoidaan laulaen ja soittaen. Muskariin tullaan ilman aikuista, ja muskari voikin olla lapsen ensimmäinen oma harrastus. Muskarissa tutustutaan muihin lapsiin ja harjoitellaan ryhmänä toimimista. Kehorytmiikka, musiikkiliikunta sekä rytmi- ja melodiasoittimien soittaminen antavat pohjaa tuleviin musiikkiharrastuksiin. klo 18.30-19:00 (kesto 30 minuuttia)

Soitinryhmässä (5-7 -vuotiaat) musisoidaan laulaen ja instrumenttisoitinta harjoittaen. Instrumentiksi on valittu Ukulee, joka pitää hankkia omakustanteisesti. Muskariin tullaan ilman aikuista, ja muskari voikin olla lapsen ensimmäinen oma harrastus. Muskarissa tutustutaan muihin lapsiin ja harjoitellaan ryhmänä toimimista. Kehorytmiikka, musiikkiliikunta sekä rytmi- ja melodiasoittimien soittaminen antavat pohjaa tuleviin musiikkiharrastuksiin. klo 19.00-19.45 (kesto 45 minuuttia, huom! hinta 80€/105€)

 

Kerhotossut ja juotavaa kannattaa ottaa mukaan!

Kerhohinta (MLL Pasilan jäsen/ei-jäsen):                   

60€/85€ 30 minuuttia 80€/105€ 45 minuuttia

Kerho toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 7 (tenavaryhmässä ja soitinryhmässä 6).

Kysyttävää? Ota yhteyttä muskari.ilmoittautumiset@gmail.com.

 

LIIKKARI SYKSYLLÄ 2019

Torstaisin Pasilan peruskoulun Maistraatintorin toimipisteen liikuntasalissa (ent. Länsi-Pasilan ala-aste). 5.9.2019 alkaen, 12 kertaa. Viimeinen kerta 28.11.2019 (koulujen syyslomalla ei ole liikkaria).


17.30–18.05 1-4 -vuotiaat perheliikkari (myös vauvan voi ottaa mukaan)
18.10–18.45 3-5 -vuotiaat ilman vanhempaa
18.50–19.25 5-7 -vuotiaat ilman vanhempaa

Liikkari tarjoaa liikunnan iloa eri ikäisille lapsille, omien ikätovereiden kanssa samassa ryhmässä. Liikkarissa harjoitellaan liikunnallisia perustaitoja välineiden, telineiden sekä musiikin avulla. Lapsi saa nauttia erilaisista temppuradoista. Lisäksi liikkarissa pelataan ja leikitään liikunnallisia leikkejä yhdessä.

Lapsi oppii kehon hallintaa, motorisia perustaitoja ja yhdessäoloa sekä kokee onnistumisen elämyksiä.  Liikkari sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi liikunta harrastukseski ja innostaa lasta liikkumaan. Meno on rentoa ja mukavaa. Mukaan kannattaa ottaa sisätossut sekä juomapullo. 

Kerho toteutetaan jos osallistujia on vähintään 8.

Kerhohinta (MLL Pasilan jäsen/ei-jäsen):                   

55€/80€

Jäsenyys kannattaa! Perheen kaikki lapset saavat kustakin kurssista 25 euron alennuksen huoltajan ollessa MLL Pasilan jäsen.

Kysyttävää? Ota yhteyttä liikkari.ilmoittautumiset@gmail.com.

 

P I A N O N S O I T T O T U N T E J A


Maanantaisin 2.9.19 alkaen Pasilan peruskoulun Maistraatintorin toimipisteessä (ent. Länsi-Pasilan ala-aste) on jälleen tarjolla pianansoiton paritunteja. Tällä hetkellä kevääksi on kaksi paikkaa vapaana uusille oppilaille.

Soittotunnit toteutetaan aikavälillä 17.00-19.30, opetuskertoja on keväällä 12. Tarkoituksena on kerätä 2 oppilaan pareja ja kunkin parin aika kestää 30min. Mahdollisuus on myös saada yksityistunteja, tällöin alla esitetyt hinnat kerrotaan kahdella.

Opettajana toimii Pyry Laine. Pyry on 22-vuotias pianisti, muusikko ja musiikkipedagogiksi (AMK) opiskeleva helsinkiläinen.

Hinta: 170 € MLL Pasilan jäsenet / muilta 195 €.

Ilmoittautumiset Kristiina Revolle, kristiina.repo@pp.inet.fi mahdollisimman pian.
Ilmoittautuessa voit esittää toiveen minkä ajan haluaisit tai kertoa syyn miksi joku tietty aika ei sovi (esim. meidän sirkuskoulu). Ilmoita myös lapsen nimi ja ikä ja jos on aiempaa soittokokemusta. Kristiina yrittää sitten parhaansa mukaan järjestellä sopivat parit.


 

 

 

 

JO PÄÄTTYNEITÄ KERHOJA / KURSSEJA:

MINDFULNESSIA VANHEMMILLE, KEVÄT 2019

 

MLL Pasila järjestää neljä mindfulness-tapaamista tammi–helmikuussa. Teemana on itsemyötätunto – tärkeä taito, josta saadaan jatkuvasti mielenkiintoista, uutta tutkimustietoa. Jokaisessa tapaamisessa käsitellään yhtä näkökulmaa tai työkalua sekä tehdään yhdessä meditaatioharjoitus. Saat myös vinkkejä kotona lapsen kanssa tehtäviin harjoituksiin sekä lapsen myönteisen minäkuvan tukemiseen.

Tervetuloa hengähtämään hetkeksi ja hakemaan eväitä parempaan arkeen! 

Vetäjänä jo monille tuttu koulutettu Mindfulness-ohjaaja Kati Heikinheimo.

Aika: joka toinen sunnuntai klo 18–19 (tulethan ajoissa!) 
13.1., 27.1., 10.2., 24.2.

Paikka: Länsi-Pasilan seurakuntakoti, Maistraatinkatu 5  (A-rapun vieressä)

Hinta: 40 e / 4 krt

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: kati.heikinheimo@iki.fi 
Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään viisi. Ilmoittautuminen on sitova.

 

 

 

KUVATAIDEKERHO KEVÄÄLLÄ 2019

Maanantaisin Pasilan Asukastalolla, os. Topparikuja 2 (Itä-Pasila)

17.00–18.00      2012–2014 syntyneet

18.15–19.30      2006–2011 syntyneet

Alle kouluikäisten ryhmässä harjoitellaan kuvataidekerhon perusasioita: ryhmässä toimimista, ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista, työvälineiden käyttöä ja niistä huolehtimista sekä kuvan tekemisen perusasioita. Painopisteinä ovat piirustus ja maalaus. Osa töistä tehdään ryhmätyönä. Kevään teemana on mm. maalausta taidehistorian tunnetuista teoksista inspiroituen.

Koululaisten ryhmässä syvennetään opittujen tekniikoiden harjoittelua ja kokeillaan myös uusia työmuotoja. Kevään teemana on mm. reliefityö kierrätysmateriaaleista. 

Pienten ryhmästä voi siirtyä kauden alussa isojen ryhmään, jos iän ja taitojen puolesta lapsi on siihen valmis.

Lukukauden lopuksi pystytetään näyttely lasten töistä.

Kerhohinta (MLL Pasilan jäsen/ei-jäsen):                    

75€/100€        2012–2014 syntyneet
85€/110€        2006–2011 syntyneet

 

 

"TANSSITAN VAUVAA" KEVÄÄLLÄ 2018

 

TANSSITAN VAUVAA  -ryhmä on vanhemmalle ja vauvalle yhteistä liikuntaa. Ryhmä kokoontuu

keskiviikkoisin klo 10-11 Pasilan nuorisotalolla (Pasilanraitio 6).

Ohjelma koostuu helpoista tanssillisista osioista sekä kevyistä lihasvoimaa parantavista sarjoista. Tavoitteena on saada aikuiselle kevyt hiki otsalle, vauva toimii "lisäpainona". Vauva puolestaan saa mukavan matkan musiikin maailmaan vanhemman turvallisessa sylissä. 

Lisätietoa

Kerhohinta (MLL Pasilan jäsen/ei-jäsen):                 

45/70 €

Ryhmään voi osallistua, kun vauva on täyttänyt 3 kk ja jaksaa kannatella päätään ja viihtyy vielä sylissä tanssien ajan. Ohjattu osuus kestää 45 min jonka jälkeen on aikaa vauvojen syöttämiselle ja kahvittelulle.

Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti Holvissa:
https://holvi.com/shop/fg7HcG/product/7e107d5fac3174b33217f2bc5478b735/
Laitathan ilmoittautumiseen oman ja vauvasi nimen, vauvasi iän ja puhelinnumerosi.

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa, välillä 7.2.-25.4.2018.

Tervetuloa liikkumaan vauvasi kanssa!

 

RYHMÄÄN VOI ILMOITTAUTUA MYÖS KESKEN KAUDEN - tällöin maksat vain jäljellä olevista kerroista.