TOIMIVA PERHE - KURSSI, sunnuntait 23.10., 30.10., 6.11. ja lauantai 19.11.2022.

17.9.2021

Kurssin järjestävät yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton Pasilan yhdistys (MLL Pasila) ja Töölön seurakunta. Koulutus toteutetaan Opintokeskus Siviksen ja Meilahden lomakotiyhdistyksen tuella. Toimiva perhe on yhdysvaltalaisen psykologin ja kouluttajan Thomas Gordonin kehittämä tutkittu ja vuosikymmenten kokemuksella kehitetty vanhemmuustaitojen kurssi. Gordon on ollut luomansa käytännön rauhanmetodin ansiosta kolmesti ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Toimiva Perhe -kurssilta saat työkaluja arkeen ja ymmärrystä siitä, miksi lapsi toimii niin kuin toimii ja toisaalta, miksi itse toimit niin kuin toimit. Opit tunnistamaan ja viestimään omat tarpeesi. Kun vanhempien tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, kehittyvät myös lasten taidot.

Kurssista ja siihen liittyvästä metodista ja filosofiasta voi lukea lisää muun muassa osoitteessa www.gtiry.net.

Toteutus

Kurssi järjestetään Triplassa Pasilassa, Töölön seurakunnan Fokuksessa (5. kerros). Sille ilmoittaudutaan ostamalla kurssi täältä: https://holvi.com/…/produ…/e543f9524dd7d72fec879a3c961a0002/

Kokonaisuus kestää 24 x 45 min ja se jakautuu neljälle viikonlopulle:

sunnuntait 23.10., 30.10., 6.11. ja lauantai 19.11.2022.

Kunkin kurssipäivän pituus on klo 10-15.45 ja se sisältää lounastauon (lounas omakustanteisesti). Fokus / Töölön seurakunta tarjoaa iltapäivällä kahvia/teetä.

Koronatilanteen niin vaatiessa osa tapaamisista (tai jopa kaikki tapaamiset) voidaan toteuttaa etätapaamisina. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 10. Osallistujia on korkeintaan 16.

Kurssille voi osallistua vanhempi yksin tai yhdessä useampi vanhempi. Myös esimerkiksi isovanhemmat, kummit ja päiväkodin työntekijät sekä muut lasten kanssa läheisesti tekemisissä olevat ovat kokeneet kurssin kovin hyödylliseksi. Tehtävät tehdään yksin, pareittain muiden kurssilaisten kanssa ja pienryhmissä. Kurssille tullakseen perheen ei tarvitse edustaa tavallisinta ydinperhettä vaan moninaisuus on lämpimästi tervetullutta. Kursseilla noudatetaan myös pyrkimystä turvallisempaan tilaan.